T2 2021


Szülői értekezlet

 

Kedves Szülők!

A járványhelyzetre való tekintettel sajnos ismételten nem tudunk személyesen találkozni, így a szülői értekezlet helyett, írásban szeretnék tájékoztatást adni!

Az osztály 28 fővel indult szeptemberben, majd októberbe jött egy új gyermek Iring Márton, így 29-en lettünk.

Az első félévére vonatkozó követelményeket minden tantárgyból teljesíteni tudták a gyerekek, azaz a tanmenet által megadott ütemben folyt és folyik a munka.

A magyar órákra általában elmondható, hogy a gyerekek lelkesen és jó munkatempóval dolgoznak. Szinte minden órán van másolás, tollbamondás és sokat gyakorlunk az aktuális tananyagból. Félév előtti héten, megírjuk a félévi felmérőket, amelyre folyamatosan gyakorlunk/gyakoroltunk! Szükség lenne arra, hogy mindennap olvassanak a gyerekek legalább 10 percet! Vannak olyan tanulók, akinek nagyon szépen megy az olvasás, de vannak olyanok akiknek még sokat kell gyakorolniuk! Órán már nem csak olvasunk, hanem feldolgozzuk is a szöveget, így nem mindig jut idő minden gyerekre, hogy olvasson, ezért szükséges az otthoni olvasás gyakorlása.

A testnevelés órák a jelenlegi helyzet miatt hetente 2 órában zajlanak a tornateremben. Ezekben a tanórákban sem mindig tudnak átöltözni.

Matematikából az osztály gyerekei motiválhatóak, fegyelmezettek, szorgalmasak és lelkesek. Január 14-én írják a félévi felmérést az eddig tanultakból. Gyakorló feladatsor ott lesz a gyerekeknél. A 2. félévben kezdik a szorzó és bennfoglaló táblák tanulását. A gyakorlás nagyon fontos, melyben kérnénk a szülők támogató segítségét. Több lesz a házi feladat is.

Az angol órákon lelkesen dolgoznak, a tananyagot sikerül könnyedén elsajátítaniuk, jó ütemben haladnak.

Az angolul tanult készségtárgyakkal kapcsolatban is minden rendben van. A 2. félévben a már tanult angol énekeket, és azok szavait írásban is fogom már számon kérni (kiegészítős szöveg formájában). Kérem, ha valakinek még nincs ének füzete, az pótolja, mert abba fogjuk írni a szavakat, amiket később számon fogok kérni.

Eseménynaptár: az első félévre tervezett programok leginkább osztálykeretben valósultak meg. Ilyen volt a Népmese napja, ahol népmeséket olvastunk a gyerekeknek, mesét néztünk. A magyar nyelv napjáról is ehhez hasonló programokkal emlékeztünk meg, leginkább a magyar óra keretében.

1956-os forradalom és szabadságharc emlékére az osztály tanulói lyukas kokárdát készítettek projekt munka keretében.

December: jótékonysági csokigyűjtés a hátrányos helyzetű gyerekeknek, mikulás osztályszinten, mesterségek napja, karácsony teaházzal összekötve osztályszinten!

Nagy örömet okozott a gyerekeknek, az ajándék (társasjáték, kártya) és a finom mézeskalács és sütik.

Január 22. a félév vége, 28-án lesz a félévi értesítők kiadása.

Február: a 2. félév kezdete, farsang (amely a hagyományos módon sajnos elmarad, de további tájékoztatást erről később adunk).

Kérnénk minden szülőt, hogy az évre, aki még nem fizetett vagy elmaradása van osztálypénzből, azok legyenek szívesek fizetni!

A további hónapok eseményeit az aktuális járványhelyzethez igazodva fogjuk megrendezni, így azokról folyamatosan fogunk tájékoztatást adni!

Minden gyereknek van váltócipője, amit minden esteben használnak is, vigyázva az iskola rendjére és tisztaságára.

A maszk viselése továbbra is kötelező! Kérném, hogy minden gyereknél legyen pót maszk, mert előfordul, hogy elhagyják, elszakad és sajnos nem tudok másik maszkot adni!!!!

Az eldobható maszkokat naponta cserélni kell!

A szülőknek az épületbe bejönni csak előzetes bejelentkezéssel lehet, melyre javaslom a telefonos vagy online kapcsolattartást.

Betegség után továbbra is csak orvosi igazolással térhet vissza a tanuló az iskolába! Amennyiben Covidos megbetegedés vagy azzal kapcsolatosan valaki karanténba kerül, azt kérném, hogy azonnal jelezzétek felém!

Ebéd lemondása emailben vagy telefonon történik, amely megtalálható az iskola honlapján. További részletek a házirendben.

A gyerekek tanulmányi eredményeit a Kréta rendszeren keresztül tudják figyelemmel kísérni!

Az előttünk álló időszakhoz mindenkinek kitartást, jó egészséget és sok örömet kívánok!

 

Miskolc, 2021. 01. 12.                                                                       Albert Anett

osztályfőnök