6. osztály szülői értekezlet


Kedves Szülők!

 

Mint a honlapról is értesülhettek róla, idén hagyományos szülőit egyelőre nem tarthatunk. Megpróbálom összeszedni a legfontosabb információkat a tanévkezdéshez.

 

A mai napon a gyerekek 2 nyilatkozatot, és néhányan napközi iránti kérelmet vittek haza. Szeretném kérni ezeket mielőbb kitöltve visszaküldeni, péntekig le kell adnom. Az otthon felejtett bizonyítványokat, adatlapokat is várom a héten.

 

Megbeszéltem a gyerekekkel, hogy a tanárok esetleg még a tavalyi könyveket kérik, így lesz, amiből ötödikes, lesz, amiből hatodikos könyvvel kell érkezzenek. Amiről már tudok: töri 5.-es, angol 5.-es, nyelvtan 5.-es, irodalom 6.-os. A többiek majd órán jelzik a gyerekeknek. Addig a már visszaszedett könyveket is visszakapják természetesen.

 

Az iskola  kapott egy jó adag papírtörölközőt, szappant stb.-t, a kézmosáshoz, és a fertőtlenítéshez egyelőre minden rendelkezésre áll.

 

Reggel, az ügyeleti időben nem tudjuk elkülöníteni az osztályokat, ha rossz az idő. Így kérem, aki megteheti, ilyenkor 7,50-re érkezzen, hogy minél kisebb tömeg alakuljon ki az aulában.

 

A parkoló felőli bejáratot lezártuk, az épület csak a főbejáraton át lesz megközelíthető. Kérem, hogy a szülők inkább az írásos kommunikációt válasszák, s csak nagyon szükséges esetben, maszkban lépjenek be az iskolába.

 

Nagyon fontos, hogy lázas, köhögő tanulót ne engedjenek iskolába, mert ebben az esetben el kell különítenünk, és az iskolaorvost ill. a szülőt hívnunk. Betegség után tanuló csak orvosi engedély (igazolás) birtokában jöhet újra iskolába, az igazolásra nem tudunk várni ebben a helyzetben.

 

Menzát lehet holnaptól igényelni, ezt  az iskolatitkárunkkal kell egyeztetni.

 

A tesit, amíg lehet, a szabadban kell megtartani. A ruházatról Tibi bácsi ad majd felvilágosítást.

 

A csengetési rendünk változott: 40 perces órákat tartunk, némileg hosszabb szünetekkel, hogy a kézmosás is beleférjen a gyerekeknek, és hosszabb legyen az ebédszünet. Ez ki lesz téve a honlapra, tájékoztatásul az 5. óra vége 12,20, a hatodiké 13,30, a hetediké 14,20.

 

A ma lediktált órarend reményeink szerint nem változik. Személyi változás a tanárok között: a más iskolába távozott Nics-Battyányi Andika helyett Halácsik Réka tartja az angol civilizáció órákat, az etikát Tibi bácsi vette át.

 

Az osztályból két tanuló távozott, és két új gyermek, testvérpár érkezett. 20-an kezdjük az évet.

 

A gyerekek szekrényeit átnézzük majd, némelyik nem zárható, némelyiknél az egész zárat cserélni kell. Sajnos ezt az iskola nem tudja biztosítani, akinek mindenképp zárható megoldás kell, jelezze, a zár adatait, vagy a kulcs számát megadom.

 

Ettől a tanévtől Csenge anyukája, Anna nem tudta vállalni megszaporodott tennivalója miatt a szülői munkaközösségi feladatokat, a munkáját Rozi anyukája, Erika vette át. Annának köszönjük az eddigi lelkiismeretes támogatást, Erikának pedig azt, hogy vállalta ezt a feladatot. Emese továbbra is vállalta az osztály segítését.

 

Az iskola ebben az évben is köszönettel fogadja a szokásos támogatásokat: ISK 1000, alapítvány 1000, DÖK 1000 Ft. Ebben az évben számos olyan rendezvényünket, amelyek bevételt jelentettek ezeknek a szervezeteknek, csak zárt körben tudunk tartani, így nagyon nagy szükség lenne ezekre a támogatásokra. (Beküldhető nekem, vagy az SZM tagjainak, az iskolai szervezeteknek címezve október közepén szoktuk egyben leadni a titkáriban.)

 

Az iskolai  védőnőnk ma bejött egy év eleji tájékoztatásra hozzánk, a gyerekeknek levetített egy videót a járvány alatt betartandó higiéniai szabályokról, és beszélgetett is erről velük. Kiderült az is, hogy hamarosan oltást fognak kapni a gyerekek (két oltás lesz ebben a tanévben). Az egészségügyi könyveket lehet folyamatosan behozni, aki a nyáron esetleg Tetanust kapott, vagy bármilyen más oltást, arról is kérnénk valami írást. Akinek krónikus betegsége van, azt is jelezni kell írásban, a kiskönyvbe beletéve.

 

Azoknak a gyerekeknek, akiket korábban az iskolában kiszűrtek (vagy akár magánúton) tartáshiba, gerincferdülés miatt, lesz hamarosan egy újabb szűrésük. Az iskolában ennek eredményétől függően gyógytestnevelést lehet igénybe venni.

 

A 6. osztályos egészségügyi szűrésre ezúttal kijönnek az iskolába, nem nekünk kell utaznunk. Várható ideje január-február.

 

Délutáni foglalkozásokról egyelőre nincs tudomásom, a szolfézst idén új tanárnő tartja majd, de Erzsike néni segíti őt az elindulásban, szervezésben.

 

Az első félévben a következő osztályprogramokat tervezem megvalósítani:

-őszi kirándulás (túra Tapolcáról a Bükkbe szeptemberben)

-pályaválasztási projektnap (szervezés alatt)

-Mikulásdélután

-karácsonyozás az osztályban.

 

A közös iskolai ünnepségek ezúttal projektnapként, osztálykeretben kerülnek megvalósításra.

A tanév fontosabb dátumairól, a szünetek rendjéről az iskolai honlapon, és az általam rendszeresen küldött hírlevelekből lehet majd tájékozódni.

 

Mindenkinek eredményes tanévet kívánok!

 

 

 

2020.09.01.                                                                                       Harangozó